Detoxikace organismu

14. ledna 2010 v 12:47
1. den - očista žaludku a střev
Redukční kúru zahájíme tekutinami - v průběhu dne je třeba, abyste popíjeli syrovátku, bylinkový čaj a vodu - vyplavíte tím z těla toxiny.
Ráno
Grapefruit rozdělte na měsíčky a rozmixujte je. Přidejte banán a lžíci jemných ovesných vloček s podmáslím. Banánovo-grapefruitový koktejl nalijte do sklenice.
V poledne
Polévka s kousky papriky
3 rajčata nakrájejte na kostky, cibuli jemně nasekejte. Trochu kerblíku najemno pokrájejte. Rozpalte lžíci olivového oleje a nechte na něm zesklovatět cibuli. Přidejte rajčata, kerblík a zeleninový vývar. Několik minut povařte. V osolené vodě uvařte trochu rýže. Kostičky ze 2 barevných pokrájených paprik chvíli blanšírujte v horké vodě. Vývar sceďte, osolte a opepřete. Nakonec ještě jednou ohřejte, přidejte kostičky papriky a rýži. Ozdobte lístky kerblíku.
Večer
Rozpulte celozrnnou bulku a potřete ji bylinkovým tvarohem. Ten si umíchejte sami - tvaroh, bylinky, mořská sůl. Obložte plátky rajčat. Servírujte se sklenicí zeleninové šťávy.

2. den - detoxikace organismu

Dnes vám zelenina a ovoce nastartují detoxikační procesy v těle. Při šetrné přípravě zůstanou vitaminy zachovány.
Ráno
Pestrý ovocný talíř z kousků jablka, manga, kiwi a ananasu. K tomu asi dvě lžíce tvarohu bez tuku. Mezi jednotlivými jídly pijte hodně vody a neslazených čajů.
V poledne
Kuřecí směs s mrkví
1 cibuli nakrájejte na kostičky, mrkev, 40 g tuřínu, 40 g bílého zelí a 40 g celeru na nudličky. Brokolici rozdělte na růžičky. Rozpalte olej a osmahněte na něm 80 g kuřecích filetů. Okořeňte chilli papričkami a pepřem. Přidejte cibuli a nechte zesklovatět. Na pánev dejte zeleninu a nechte ji podusit. Zalijte zeleninovým vývarem a 8 minut vařte. Kuřecí steaky vyndejte a nechte vychladit. Polévku osolte a ochuťte citronovou šťávou. Maso pokrájejte na menší kousky a dejte znovu do polévky.
Večer
Nastrouhejte 1 celé jablko, mrkev a malý kousek celeru. Smíchejte jednu lžičku řepkového oleje, lžičku octa a 50 ml vývaru, opepřete. Vše dohromady promíchejte. K jablečno-celerovému salátu přikusujte čtyři krajíčky menší bagety.

3. den - odplavení tukových zásob

Svaly, které odbourávají tukové zásoby, jsou tvořeny bílkovinami. Proto budeme podávat jídla bohatá především právě na bílkoviny, jako třeba maso a sýr.
Ráno
250 g přírodního jogurtu smíchejte se 2 lžícemi rozmražených lesních plodů, mírně oslaďte (nejlépe medem). Jogurt s lesními plody přelijte do misky. Přikusujte 2 kousky sucharů potřených tvarohem a medem. K jídlu si dejte čaj s mlékem.
V poledne
Široké nudle s mini řízečky
Smíchejte 2 lžíce citronové šťávy a lžičku olivového oleje. Přidejte sůl, pepř. 100 g vepřových řízků rozdělte na třetiny, maso přelijte citronovou marinádou a na hodinu uložte do lednice. Uvařte 60 g širokých nudlí. Vyjměte řízky z marinády a nechte okapat. Na pánvi rozpalte lžičku oleje. Maso na oleji osmahněte zhruba 4 minuty. Poté ho vyndejte a uložte do tepla. Marinádu a vývar nalijte do pánve, nechte trochu povařit a okořeňte. Dva svazečky bazalky nakrájejte na nudličky. Nudle slijte. Servírujte ozdobené bazalkou.
Večer
Nadrobno nasekejte 1 pórek a petrželku. Půlku papriky nakrájejte na kostičky. Vše smíchejte se 150 g sýra cottage, dochuťte. Jako přílohu si dejte celozrnný chléb.

 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama
heart