Leden 2010

Detoxikační den

29. ledna 2010 v 8:48 | treedead |  Moje tlachání
Hojte holky, dneska zahajuju detoxikační den. Tak mi držte palce ať se nikde nesložím. Pak Vám všechno tady napíšu. Zatím papa
Tak jsem zpět no nedopadlo to dobře:( hned z rána jsem posnídala abych měla něco v žaludku a nebylo mi špatně, během dopoledne jsem doplňovala tekutiny takže jsem samozřejmě vždycky končila na záchodě na oběd jsem měla jedno kiwi bylo mi fajn, dokud jsem se nedozvěděla, že jedeme k mamce zapíjet synovce no to byl teda blbej nápad čajíčky v poho, ale pak salát ten by ještě šel kdyby tam nebyl salám :( bléé tak jsem ho vybírala jak pitomec a jedla k tomu celozrnný rohlík, pak přišla sestra se zákusky dala jsem si polovinu míša řezy tak jsem to nakonec vzdala a měla nakonec dětský šampus, jelikož jsme měli plán odjet nakonec jsme tam přespali. Takže jak jste pochopily vykašlala jsem se na očistný den, snad to příště vyjde :))) Kdybychom nejeli k mamce tak je to v pohodě, jelikož je mamka zásobována sladkýma věcma tak to bylo v háji, já mám slabou vůli. Hlavně holky vy to vydržte když před vás postaví něco sladkýho tak to nejezte budete si to vyčítat. jako já:(((
POŘÁD TO NEVZDÁM!!! :)) jsem silná :)
Hodnocení ----- 100% děs a hrůza


Jsem tam, kde jsem být nechtěla =(((

28. ledna 2010 v 14:23 Moje tlachání
Tak jsem zase na začátku:( sakra já to, ale nevzdám :) jdu na rotoped vypotit ze sebe ty hnusné tuky, které ničí krásnou postavu. Přidám sem jidelníček. No děss a hrůza :(

Snídaně: dobrá vláknina, mléko, 2 kiwi, zelený čaj s aloe vera
oběd: krupička s kakaem :(
svačina : 2 krajíce slunečnicového chleba s taveným sýrem apetito linie, 2 plátky tvr. sýru, paprika, cherry rajčátka
0,3l vody
večeře: 2 ks topinky s tvrdým sýrem, čajíček grenadina(aktuálně domácí chipsy od miláčka:-*) o bože
II večeře : tyčinka maxi nuta - čajíček grenadina

Pohyb: 30min rotoped, posilování břicha 15 min

Nejde to a nejde =(((

26. ledna 2010 v 9:10 | treedead |  Moje tlachání
Pořád se snažím a ne a ne zhubnout:( akorát tento měsíc se mi podařilo shodit 1,5 kg. A od té doby se mi váha nehne:( Včera jsem byla poprvé na aerobiku, musím říct, že to není špatné akorát to hopskání není sranda, musím se dokonale naučit kde je pravá a kde levá :D naštěstí to tam pletlo více ženských nejenom já:) ale od toho to je abychom, jsme se naučily správně cvičit:) a chybama se člověk učí:) Prosím máte-li nějaký nápad jak zase dát váhu do pohybu, budu ráda když tady zanecháte nějakou osvědčenou radu :) Díky :-***


Next inspiration

19. ledna 2010 v 13:37
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa =/

Meow = P

19. ledna 2010 v 13:34




Kdo by nechtěl takové tělo že? :/

Prsa ve formě

19. ledna 2010 v 13:23 Cvičení
8 skvělých životních návyků, které udrží naše prsa v kondici

1) Cvičte v podprsence

V prsou máme jemné vazy, které potřebují oporu. Když skáčeme nebo běháme bez podprsenky, tato citlivá tkáň se uvolní a my se časem divíme, proč i když cvičíme, máme prsa povadlá.

2) Hlídejte si váhu

Zjistěte si, kolik byste měla vzhledem ke svému věku vážit. Pokud se dozvíte, že vláčíte mnoho kil navíc, urychleně se jich zbavte, protože čím jste silnější, tím víc estrogenu tělo vyrábí a riziko rakoviny prsu tak každým dnem stoupá.

3) Pozor na alkohol

Pokud pijete pravidelně víc, než doporučují lékařské normy, měla byste ubrat, protože i v tomto případě jste adeptkou rakoviny prsu. Alkohol totiž poškozuje játra, která pak nemají sílu likvidovat nebezpečný estrogen, hormon se v těle hromadí a může způsobit nádorové bujení.

4) Dopřejte si olivový olej

Nevyhýbejte se mu, protože obsahuje prospěšné mononenasycené tuky, které na rozdíl od těch polynenasycených, obsažených například v oblíbeném másle, nenesou riziko vzniku rakoviny prsu.

5) Chroupejte mrkev, přikusujte salát

Vědci zjistili, že ženy, které onemocněly rakovinou prsu, mají v krvi většinou mnohem nižší hladinu karotenoidů, látek, které si bereme z mrkve a listové zeleniny, než jejich zdravé vrstevnice.

6) Nevyhýbejte se antikoncepci

Moderní antikoncepční přípravky ve valné většině způsobují, že vaše tělo během menstruace neprožívá hormonální zemětřesení, tudíž vám ani bolestivě neotékají ňadra.

7) Nezapomínejte na pohyb

Jestliže se přinutíte trávit tři až osm hodin týdně kterýmkoliv druhem sportu, při němž se pěkně zapotíte, nebezpeční vzniku rakoviny se u vás sníží téměř o 50% na rozdíl od těch, které dostávají kopřivku při pouhém pomyšlení na pohyb.

8) Nepřehlížejte sóju

Sójové výrobky totiž obsahují fytoestrogen, který chrání naše prsa před nebezpečným rakovinovým bujením. Takže vypijete-li 3x týdně sklenici sójového mléka, dostanete do sebe takovou dávku fytoestrogenu, že nebezpečný estrogen nebude mít šanci.

Zatočte s celulitidou

19. ledna 2010 v 13:00
Pohyb

To je zbraň číslo jedna. Je jedno, jestli jde o cvičení, plavání nebo jízdu na kole. Klidně postačí i rychlá chůze.

Změna pozic

Tedy dlouho nestát či nesedět- pak jsou hlavně nohy hodně zatíženy a krev musí proudit proti zemské přitažlivosti - proto je dobré odfrknout si a dát je alespoň na chvíli nahoru.

Nechejte krev obíhat

Zajděte občas do sauny, nebojte se ledové sprchy, otužování. Pokud víte o kvalitní lymfatické masáži, pak se na ni objednejte. Tím zvýšíte nejen krevní oběh, ale i mizní tok, který zvládne škodliviny odvádět do krve a nebude je ukládat jako stavební kameny celulitidy do kůže.

Lufa bude vaším spojencem

Kupte si masážní rukavici z tohoto přírodního materiálu, potrapte svou kůži kartáčkem nebo hrubou žínkou.

Účinný olejíček si můžete vyrobit i doma

Smíchejte pět lžiček za studena lisovaného olivového oleje se 4 kapkami cedrového a rozmarýnového a 3 kapkami cypřišového a pačulového oleje. Postižená místa masírujte 2x denně (pozor nesmí používat těhotné)

Cesta k hladkému zadečku vede i přes talíř

Denně by se mělo objevit na talíři 500g sýrové zeleniny a ta samá porce ovoce. Naopak můžete vynechat máslo, sádlo a červené maso. Samozřejmostí by mělo být celozrnné pečivo. Hodně pijte.

Dopřejte si očistnou kúru

Pomocí kopřivy, aloe nebo yuky, pijte čaj z chaluhy bublinaté, která podporuje činnost štítné žlázy.

Tofu - sójový sýr

14. ledna 2010 v 13:32 Vegetariánství

Vznik a původ sýru
tofu

Tofu je v podstatě sýr vyrobený ze sóji. Vzniká vysrážením sójového mléka. Tofu pochází z Číny, kde se používalo již před 2 tisíci lety. Odtud se jeho využití rozšířilo také do ostatních asijských zemí, kde patří k tradičním jídlům. Na západě se o tofu začali lidé zajímat až ve 20. století. Dnes je oblíbenou pochoutkou vegetariánů a těch, kteří se zajímají o zdravou výživu.

Tofu místo masa

Tofu je velmi výživnou a narozdíl od samotných sójových bobů lehce stravitelnou potravinou. Pro svůj vysoký obsah bílkovin lze považovat za kvalitní náhradu masa, nízký obsah tuků a sacharidů jej činí také vhodnou dietní pochutinou. Obsahuje velké procento nenasycených mastných kyselin, je zdrojem vápníku, hořčíku, železa, vitamínů skupiny B a E.

Kdo ocení tofu

Tofu je pro svůj vysoký obsah vápníku vhodný jako prevence proti osteoporóze a pro děti pro zajištění jejich správného růstu a vývoje svalů a kostí. Dále je vhodné pro lidi s vysokým krevním tlakem nebo srdečním onemocněním - látka lecitin totiž pomáhá snižovat hladinu cholesterolu v těle. Protože neobsahuje lepek ani laktózu, mohou si její konzumaci dovolit i lidé, kteří trpí alergií na tyto látky. Ženy by měly sójový sýr zařadit do svého jídelníčku také pro vysoký obsah fytoestrogenu, který má pozitivní vliv na harmonizaci hormonální hladiny a působí tak jako prevence proti rakovině prsu a úleva při menstruačních potížích a menopauze.

Druhy a využití sojového sýru

Tofu se prodává ve dvou variantách - měkké připomíná svým vzhledem pudink a hodí se pro přípravu omáček, polévek, zmrzlin nebo koláčů. Tvrdé tofu zase můžeme dusit, smažit, opékat, grilovat nebo nakládat. S tvrdší variantou se setkáte v obchodě častěji - vypadá jako bílý sýr tvarohovité konzistence. K dostání je také tofu salám, tofu párky nebo tofu paštika. Výborné je uzené tofu určené k přímé konzumaci.
Přírodní tofu chutná neutrálně, dokáže však vstřebat chuť a vůni přidaných ingrediencí. Můžete je marinovat s česnekem, zeleninou, chilli papričkami, bylinkami, různými druhy koření - nebo ochucené varianty zakoupit přímo v obchodě.

Jak skladovat tofu

Tofu před přípravou vždy propláchněte studenou vodou. Nespotřebovaný zbytek skladujte maximálně po dobu tří dnů ve studené vodě. Vodu denně vyměňujte.

Sója - rostlinné maso

14. ledna 2010 v 13:31 Vegetariánství

Sója - vzácný klenot mezi potravinami

Sójové boby obsahuj až 34% bílkovin. To je dvakrát víc, než kolik jich najdeme v mase. Dále obsahují lecitin (nutný pro přeměnu tuků a cukrů) a značné množství vlákniny. Je také bohatá na minerály, stopové prvky a vitamíny. Na rozdíl od masa neobsahuje hnilobné bakterie, cholesterol a další škodlivé látky. Je vhodná ke konzumaci pro všechny věkové kategorie. Velmi dobře působí při překyselení žaludku. Obsahuje draslík, vápník, hořčík a železo. Díky obsahu vitamínů B, lecitinu, vápníku a hořčíku velmi příznivě působí na nervovou soustavu, při neurózách, depresích a úzkostných stavech. Vhodná je pro snižování cholesterolu, zmírňování potíží klimakteria a také pro prevenci některých druhů rakoviny. Je vhodná i pro lidi trpící cukrovkou jako náhrada masa. Sójové mléko je výbornou náhražkou pro lidi s alergií na kravské mléko.

Sója a její konzumace

Vzhledem k vysokému obsahu bílkovin je vhodné jíst sóju s mírou a maximálně 3x v týdnu. Je vhodné konzumovat sójové boby v menším množství a dávat přednost jiným sójovým výrobkům, jako jsou mléko, tofu a podobně. Sója není tradičně zastoupena v evropském jídelníčku, takže někteří Evropané mohou trpět alergií na tuto rostlinu.

Základní sójové výrobky

Sójové maso

Obsahuje až 30% přírodní bílkoviny. Pokud ho uvaříte ve vývaru, získá chuť skutečného masa.

Sójové mléko

Obsahuje mimo jiné lecitin, nutný pro správnou činnost mozku. Má ale nižší obsah vápníku než mléko kravské.

Sójový olej

Má vysoký obsah nenasycených mastných kyselin.

Sójové výhonky

Přinášejí tělu celou řadu vitamínů. Jsou skvělou součástí salátů.

Sojanéza

Dokáže nahradit majonézu v tepelné i studené kuchyni.

Tofu

Připravuje se ze sójového mléka. Skvěle přijímá chutě i vůně ingrediencí, se kterými přijde do styku.
Sóju bychom měli nastálo zařadit do svého jídelníčku. Pro ukázku si představíme recept z této zdravé rostliny.

Sójové rizoto

Ingredience: 4 šálky rýže, 3 šálky sójových bobů, 1 šálek cibule, 2 lžíce oleje, 2 lžičky vegety, špetka soli, 3 stroužky česneku, petrželová nať.
Sóju uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Rýži uvaříme podle návodu na obalu.Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. V pánvi rozpálíme olej. Na oleji orestujeme cibuli do zesklovatění, poté přidáme česnek a promícháme. Přimícháme nasekanou petrželovou nať, vegetu podle chuti osolíme, přimícháme rýži a sóju.

Psylium

14. ledna 2010 v 13:23
Vláknina zajišťuje bezproblémovou činnost střev, odstraňuje zácpu a působí proti nadýmání.

Bohužel strava dnešního člověka je často na tuto složku chudá. Možností, jak si pomoci, je více. Jedním z vhodných přírodních pomocníků jsou semena jitrocele indického neboli psyllium.
Jak to funguje?
Semena jitrocele indického (Plantago psyllium) z čeledi Jitrocelovitých obsahují rozpustnou vlákninu ve formě slizu. Ta v trávicím traktu po požití nabobtná obsaženou vodou a zvětší svůj objem. Na vyšší objem náplně reagují střeva zvýšeným pohybem (motilitou), dojde k urychlení a usnadnění průchodu potravy. Opakované užívání obvykle příznivě ovlivňuje stolici co do množství, konzistence a frekvence.

Semena jitrocele indického pomáhají i proti vzniku hemeroidů, vychlípenin tlustého střeva (divertiklů) a rakoviny tlustého střeva. Mohou také snižovat hladinu cholesterolu.
Kde se vláknina nejvíce vyskytuje?
Běžným a nejdostupnějším zdrojem vlákniny je ovoce, zelenina, celozrnné výrobky, obilné vločky a otruby. Naopak chudé na vlákninu je maso, mléčné výrobky a cukrovinky. Psyllium je vhodným doplňkem, schopným nahradit chybějící vlákninu v potravě.
Mám dostatek vlákniny ve stravě?
Dostatečný přísun vlákniny v potravě se projevuje pravidelnou stolicí, nedochází k trávícím obtížím a nadýmání. Pokud tomu tak není, nemusí být příčina jen v nedostatku nestravitelných látek v potravě. Problém může mít příčinu např. v nedostatku pohybu, malém přívodu tekutin, nebo i v probíhající nemoci. Pokud tedy nedojde během užívání semen jitrocele indického k žádoucí úpravě stavu, je vhodná odborná pomoc u lékaře.
Možná rizika užívání psyllia
Nejdůležitější je při užívání psyllia dostatečný přívod tekutin, na každých 5 gramů by měla připadnout jedna sklenice vody. Jinak hrozí naopak zácpa až zneprůchodnění trávícího traktu. Psyllium není vhodné pro malé děti. Semena se užívají v celku, nerozžvýkávají se a nedrtí (pokud jsou v přípravku již rozdrcená, užijí se tak jak jsou). Nejsou vhodná při organických poruchách trávícího ústrojí.
Aby nedošlo k ovlivnění vstřebávání léků a důležitých látek z potravy, užíváme psyllium asi 45 minut po lécích či jídle. V případě pochyb ohledně užívání se poraďte se svým lékárníkem nebo lékařem. U některých osob může vyvolat alergickou reakci.
Na co ho mohu použít?
Zácpa, úprava stolice - psyllium můžeme užít ráno či večer. Jednu nebo dvě čajové lžičky rozmícháme v tekutině a spolkneme. Dostatečně zapijeme. Obvykle dojde po dvou nebo třech dnech k žádoucímu účinku. Denní dávku lze potom snížit na jednu lžičku.
Průjem - užíváme stejně jako při zácpě. Psyllium naváže přebytečnou tekutinu a tím dojde k úpravě průjmu.

Snížení hladiny cholesterolu - obsažená vláknina zamezí vstřebání a zvýší vylučování cholesterolu z organismu. Dávkování je stejné jako u zácpy.

Mohu vřele doporučit, ale kdo nemá rád přírodní chuť, lze tento produkt koupit i různých příchutích jako je citron, aloe vera, meloun, kaktusové fíky, pomeranč, malina a s probiotiky. Na zadní straně každého obalu psylia naleznete dávkování a případné použití buď do jogurtu, nebo s džusem a nebo také do müsli .

Tipy

14. ledna 2010 v 13:09 Hubnutí

Nahraďte mlsání zdravým jídlem


cítíte, že se chystáte každou chvíli vystartovat proti plnému sáčku nezdravých chipsů, hromadě zmrzliny, zkuste sáhnout po něčem jiném.
Uvidíte, že si na nezdravé pochoutky za chvíli ani nevzpomenete, nepřiberete a budete se cítit plni energie.

Pokud přece
jen

nezdravému mlsání neodoláte (a přitom
chcete zhubnout
), užívejte alespoň některou z detoxikačních kúr, která vás zbaví jedovatých látek.

Plátky papriky jako chipsy

Paprika patří k nejzdravější zelenině, protože obsahuje množství vitaminů a minerálů.
Paprika vás nadopuje
bohatým

zdrojem vitamínu C,
který posílí vaši imunitu a zároveň vás ochrání proti infekcím. Paprika vás zásobí i dalšími vitamíny - např.
vitamíny skupiny B, provitaminem A, zinkem, vápníkem, draslíkem…
Je toho hodně, takže zkuste si nakrájet plátky papriky a můžete uždibovat, ale zdravě.
Paprika je totiž přeborníkem ve spalování tuků.

Koření a bylinky nastartují látkovou výměnu a trávení

Pokud máte rádi bylinky a koření, nemusíte se obávat toho, že byste svému zdraví nějak zvlášť škodili. Samozřejmě, nic se nesmí přehánět, ale
pepř
či chilli koření podporují trávení a tím i látkovou výměnu.

Mléčné výrobky plné vápníku

Pokud jste si zvykli jíst pravidelně nízkotučný jogurt, pak budete ztrácet přirozenou cestu tukovou hmotu aniž byste nezachovali své svaly.
Může za to
vápník,
kterého

je hojně v mléčných výrobcích: mléce, sýrech, nízkotučných jogurtech. Zvykněte si vypít denně alespoň
sklenici nízkotučného mléka či neopomenout kousek sýra.

Ředkvičky urychlí zažívání

Ředkvičky podporují tvorbu žluče, urychlují zažívací proces a obsahují vitamíny C, B a draslík.
Zkuste si na chleba namazat tvaroh a položit na něj plátky ředkviček bohatých na vitamíny.

Rýže rozpouští tuky

Rýže vás dokonale nasytí, odvodní a dodá vitamíny a minerální látky.Pokud sníte denně 100 gramů vařené rýže - odlehčíte tak svým tukovým polštářkům.

Dieta

14. ledna 2010 v 13:07

Dieta s "ochlazujícími" potravinami k hubnutí nevede

Také někdy uvažujete nad tím, proč máte pořád
studené ruce a nohy, ačkoliv nosíte ty nejteplejší ponožky a rukavice? Proč tímto trpíme jen my, ženy, a muži stále hoří
jako

kamna?
Svou zimomřivost si většina z nás způsobuje nedostatkem pohybu a špatným jídlem.

1. tip na zimní hubnutí: zahřejte se správným jídlem

Ve snaze zhubnout nebo si alespoň držet linii jíme potraviny, které sice účinně bojují proti přebytečným kilogramům, ale také náš organismus ochlazují. Ochlazený organismus nedokáže spalovat tuky, proto je třeba jej znovu probudit k činnosti. Jak? Kromě sportování mu
můžete

pomoci i potravinami, které dokáží organismus zaktivovat a tím znovu zahřát. Jsou dietní, dodají vám potřebné vitamíny, minerály a ztracenou energii.

"Zahřívací" potraviny

· teplé zeleninové polévky
· obiloviny:
rýže,
pohanka
· maso:
kuřecí, skopové, jehněčí
· mléčné výrobky:
plísňové, kozí a ovčí sýry
· ovoce:
broskve, třešně, maliny, datle
· zelenina:
česnek, cibule,
pórek, křen, chřest, chilli papričky
· ořechy:
mák, vlašské ořechy, slunečnicová semena
· koření:
skořice, zázvor, badyán, bazalka, hřebíček, fenykl, pepř, kmín
· nápoje:
červené víno, rýžové víno, káva, zázvorový čaj

2. tip na zimní hubnutí: zahřejte se pohybem

Častým důsledkem hubnutí je nedostatek energie, vitamínů a minerálů v našem těle. Vyčerpaný organismus pak není schopen se zahřát. Proto je nutné nejen dietní stravování, ale i dostatek pohybu. V zimě trápí většinu žen
ochablé svalstvo, které je třeba zpevnit.

I když je v zimě těžší přinutit se k návštěvě posilovny, věřte, že to stojí za to. Zpevněné svalstvo má větší spotřebu energie, a to i v klidovém stavu.
Když bude vaše tělo plné silných svalů, nejen, že se budete cítit lépe, ale tělo bude spalovat
více

energie a vy si můžete dopřát i o trochu více jídla.

1. dietní spojenec - zelený čaj

Zelený čaj kromě antioxidantů obsahuje také kofein, catechin, teofylin, třísloviny, minerály a bílkoviny.
Látky catechin a kofein urychlují metabolismus a napomáhají odtučňování.
Antioxidační látky pomáhají neutralizovat volné radikály a chrání nás tak před vznikem
rakoviny

i předčasným stárnutí buněk. Působí blahodárně na náš nervový systém.
Vypijte alespoň 2 šálky silného zeleného čaje denně.

Energetický dobíječ - Guarana

Také Guarana obsahuje kofein, který zvyšuje přeměnu tuku na energii.Látky zvané guaranoidy stimulují nervovou soustavu a aktivizují celý organismus, čímž zvyšují výkonnost organismu a o to
více

podporují spalování tuku. Guarana působí také jako afrodisiakum, odstraňuje únavu, zvyšuje schopnost koncentrace.

Třezalka tečkovaná - přírodní antidepresivum

Dokud
budete

podléhat stresu, nadbytečným kilogramům se nevyhnete.Stres totiž spouští stresový hormon kortizol, který brání odbourávání tuků.Jedním z nejlepších přírodních antidepresiv je třezalka tečkovaná.Ovlivňuje hladiny přenašečů vzruchu v mozku, především látky zvané serotonin. Působí proti únavě, depresi, pocitu strachu, bolesti hlavy, bušení srdce i náladovosti při menstruaci.

Hořčík pro správný chod organismu

Hořčík je nezbytný pro správný stav nervů a svalů, uvolňuje napětí, má zklidňující účinky. Pozitivně působí také na funkci srdce, zlepšuje paměť a myšlení.Nedostatek hořčíku vede ke zvýšení hladiny tuků v krvi, což se může negativně projevit na vaší váze.
Synephrine Thermo Tabs je speciálně sestavená směs bylinných extraktů s výrazným termogenním a lipotropním účinkem. Obsahuje vysoce účinné přírodní látky - synefrin, kofein, hypericin,
které

velmi intenzivně působí na lidský metabolismus, ale nemají žádné nežádoucí účinky na zdraví člověka.
Vhodná kombinace těchto látek zabezpečuje maximální podporu štěpení tuků. Z toho vyplývá zmenšování tukových zásob a zvyšování podílu čisté svaloviny.
Tablety mají i stimulační a podpůrný efekt na nervovou soustavu, potlačují únavu a ospalost, působí proti stresu a depresím.





Dieta - jezte málo , ale častěji

14. ledna 2010 v 13:05
Dieta - jezte málo, ale častěji
Jezte málo, ale častěji - ano to je známé dietní pravidlo. Ideální je jíst 5 krát denně, malé dávky jídla. Váš žaludek bude neustále sytý, budete mít dobrý pocit a přitom ještě zhubnete. Důležité je pít
také
dostatek vody - vyvarujte se sladkým džusům a vodám s bublinkami,ty vaší postavě příliš neprospějí.
Ideálním řešením je neperlivá voda či zelený čaj bez cukru. Nezapomeňte také ráno na
snídani
, vynechání jídla po ránu je základní dietní chyba. Snídaně vám nastartuje hned po ránu metabolismus.
Každé sousto 20 krát přežvýkejte
Jídlo je dobré vychutnávat a ne
jen
narychlo sníst, abychom rychle uspokojili pocit hladu - to vede ke zbytečnému tloustnutí. To je další zaručený dietní trik, který vám omezí příjem denní potravy. Vyzkoušejte každé sousto 20 krát přežvýkat, uvídíte, že vás za chvíli velký hlad přejde.
Jídlo na zeleném talíři omezí váš hlad
Proč zrovna jíst jídlo na zeleném talíři? Zelená barva je barvou klidu, spokojenosti a sytosti. Tato barva působí na váš žaludek
tak
, že mozek při jídle ze zeleného podkladu řekne tělu "Stop, už jsem nasycené". Sníte tedy o mnoho méně, než kdybyste jedli z klasického talíře bílé barvy. Bílá barva je barva hladová.
Při jídle nemluvte!
Tuto větu nám říkali už naše maminky, když jsme byli malí a při jídle jsme vyprávěli všem své zážitky. Maminky věděli proč. Proč byste neměli pří jídle mluvit? Pokud při jídle mluvíte, více se vám do těla dostává vzduch, který se společně s jídlem může někde uložit. Následkem může být nepříjemné nadýmání, které ztrpčuje život.
Zdravý a plnohodnotný jídelníček - základ úspěchu
Dietní jídelníček musí obsahovat veškeré
živiny
a vitamíny, které lidské tělo potřebuje.Vynecháte-li byť jen jednu důležitou složku stravy, stane se vám, že kila rychle naberete zpět, až dietní plán ukončíte.
Kolikrát denně jíst?
Kolikrát denně jíst, to je otázka, na kterou se ptají všichni, kteří
chtějí zhubnout
. Domněnka, že čím méně, tím lépe, je špatná a je to vůbec to nejhorší, co můžete udělat. Pro rychlé zhubnutí má tato metoda veliký efekt, na straně druhé, zhubnutá kila se vám rychle vrátí zpět kvůli jojo efektu.
Navíc, špatnou a nedostatečnou stravou si ničíte své zdraví. Odborníci doporučují jíst skutečně pětkrát denně a efekt může být úplně stejný, jako když nejíte vůbec nebo velmi málo. Důležitá je snídaně, svačina, oběd, svačina a poslední jídlo - večeře.
Jak si jídlo naplánovat?
Snídaně je základ dne a vy si můžete dovolit sníst i dostatečně kalorické jídlo - ovšem za předpokladu, že také souběžně s dietním plánem budete pravidelně cvičit. Platí zde jedno pravidlo - pokud máte nedostatek pohybu, měli byste skutečně jíst pouze to, co je potřebné.
Mnoho pohybu = můžete si dovolit větší množství kalorií. Snídaně by zároveň měla být lehká, aby zbytečně nezatěžovala žaludek. Oběd musí být také velmi výživný. Jestli jste skutečně velký jedlík, můžete si dovolit i větší množství například zeleniny, která je pro dietní plán nepostradatelná.
Svačiny mezi obědem a večeří by měly být malé množství zdravého jídla. Zvolit můžete například ovoce. K večeři byste si opět měli dát něco lehčího a velmi důležité je stanovit si pravidelný termín večeře. Poslední jídlo byste neměli mít později než v pět hodin odpoledne.
Základ - cvičení a pitný režim
Správný pitný režim vaše hubnutí ještě zefektivní. Vypít byste měli minimálně 3 litry tekutin denně. Nevhodné je mléko a slazené minerálky. Pijte buď čistou vodu nebo neslazené neperlivé minerálky.
Cvičení je rovněž velmi důležité. Pokud pravidelně cvičíte, zhubnete rychleji, budete se cítit mnohem lépe a vaše tělo bude jen zářit svěžestí.

Potraviny, které jsou důležité pro naše tělo

14. ledna 2010 v 13:03 Hubnutí
Ananas
Ananas obsahuje dostatek enzymů na hubnutí, ale i potřebné energetické složky a vitaminy
. Enzym bromelain v něm obsažený výrazně urychluje spalování tuků. Jeden kilogram ananasu obsahuje kolem 2100 kJ. Při dietě s ananasem budete plni energie, zhubnete a navíc si pochutnáte.
Grapefruit
Grapefruit urychluje spalování tuku, je bohatým zdrojem vitamínu C (ten se účastní přeměny tuku v těle). V bílé dužině grapefruitu se nacházejí pektiny (rozpustná vláknina, která urychluje proces látkové výměny).
Papája
Papája obsahuje více trávicích enzymů než jakékoliv jiné ovoce. Toto ovoce
může
podpořit zažívání a také využívání tuků z jídel.
Vodní meloun
Melouny jsou vynikajícím pomocníkem při hubnutí. Obsahují 90% podíl vody, která uhasí žízeň a přitom skvěle pročišťuje.
Jahody
Jahody jsou zásobárnou vitaminu C, vynikajícím spalovačem tuků. Jahody obsahují stejně jako jablka další velmi důležitou složku napomáhající hubnutí - pektin.
Jablka
Jablka obsahují pektin, který zasytí, pročistí a poradí si s tuky. Jezte jablka raději se slupkou, ta totiž obsahuje většinu vitaminu C.
Kiwi
Kiwi má vysoký obsah vitamínu C (mnohonásobně vyšší než u pomeranče), je také bohatým zdrojem draslíku. Nejen, že dodáte tělu vitamíny, ale také tělo pročistíte, zbavíte ho tuku v problémových partiích. Kiwi je také vynikajícím ovocem proti stresu.
Fazole
Fazole jsou nejlepším přítelem toho, kdo drží dietu. Obsahují karbohydráty s nízkým glykemickým indexem, mají nízký obsah tuku a obsahují
proteiny
. Zasytí vás, ale přitom neztloustnete.
Kapusta
Kapusta obsahuje
více
vápníku než například mléko. Má málo kalorií, je bohatá na vitaminy A a C a také spoustu minerálů. Chutná, zasytí a snadno se připravuje.
Červená řepa
Červená řepa je efektivní čistič krve a detoxikační prostředek, který pomáhá také při celulitidě a nadýmání.
Česnek
Z česneku se při rozmačkání uvolňuje allicin, což je účinná látka, které se postará nejen o snižování hladiny cholesterolu, ale podporuje také prokrvení těla a urychluje spalování tuků.
Chřest
Chřest je jedničkou mezi zeleninou, která nám pomáhá při hubnutí. S 10 kaloriemi na 100 g je na prvním místě v žebříčku. Díky svému vysokému obsahu draslíku odstraňuje všechny přebytečné kilogramy.
Kyselé zelí
Kyselé zelí je vynikající zelenina sama o sobě a navíc velmi prospívá našemu zdraví a také štíhlé linii. Kyselé zelí posiluje imunitu, kromě vitaminu C obsahuje i vitamin B12, který pomáhá chránit organismus před stresem a prospívá nervům.
Okurky
Tato kaloricky velmi chudá zelenina je skutečným plodem krásy. Dužina se skládá z více jak 95% vody, 2,5% cukru a minerálů. Nezanedbatelné je v okurkách i množství vitamínů, především C, B1 a B2.

Cenné jsou i bílkoviny, které pročišťují tělo, povzbuzují ledviny, omezují buněčné bujení, pomáhají při shazování nadbytečných kilogramů a působí hojivě na pokožku.

Očistné dny

14. ledna 2010 v 13:02
Očistný den s kyselým zelím
Kyselé zelí je nejen vitamínovou "bombou", ale také skvělým pomocníkem pro nastartování diety. Tento zázrak zbavuje tělo nečistot, spaluje tuky a posiluje imunitní systém. Vyzkoušejte jednodenní očistnou kůru s kyselým zelím a uvidíte, jak
skvěle se budete cítit. Kysaného zelí můžete sníst, co hrdlo ráčí - ovšem pozor na kopřivku!
Šťávový den
Většina ovocných a vitamínových šťáv (těch kvalitních) obsahuje vápník, který je prospěšný pro naše kosti. Vápník také povzbuzuje činnost ledvin, napomáhá k odvodnění těla. V zeleninových šťávách je ho o 50 % více, než ve šťávách ovocných. Během šťávového dne
vám
doporučujeme vypít cca 1,5 litrů ovocných nebo
zeleninových šťáv rozdělených do několika menších dávek a k tomu minimálně dva litry bylinkového neslazeného čaje dle vašeho výběru.
Exotický den
Exotické ovoce v sobě skrývá velké množství minerálních látek, enzymů a také vitamínů, které aktivují látkovou výměnu, urychlují spalování tuků a vylučují škodlivé látky z těla ven. Exotické ovoce pomáhá v boji proti celulitidě. Doporučujeme vám především kiwi, mango a samozřejmě
také
ananas.
Polévkový den
Polévka je zkrátka grunt, který nám nejen prospívá, ale také nás dobře nasytí. Doporučujeme vám zeleninové polévky
bez
zahuštění - ty mají málo kalorií, hodně vitamínů a také balastních látek. V polévkovém dni se snažte navíc ještě vypít alespoň 1,5 litru neperlivé minerálky a nebo bylinkového neslazeného čaje.
heart